Eivind Trædal – Ordet er fritt – Ordet er ditt

Eivind Trædal forstår ikke økonomi, men han er jo ikke alene om det.
Han er bare en kjent person som viser frem sin kunnskapsløshet offentlig. Synd man ikke har flere kunnskapsrike personer som uttaler seg. Vi kan faktisk ende opp med idiocracy.

Arnt Lauritz Grav skrev: «Det er så forferdelig synd på de rike.»

Det er det ingen som mener. Det bør bli sagt her.

Arnt Lauritz Grav skrev:
«De må få skattelettelser slik at de har penger når felleseiet privatiseres (med statsstøtte).»

Det er det heller ingen som hevder.
Rart å være på et forum hvor så mange liker tøvete og irrasjonelle påstander…

Arnt Lauritz Grav skrev:
«Så kan f.eks pensjonister til gjengjeld få gradvis mindre. Noen synes en slik politikker råflott.»

Heller ingen som mener. Gratulerer, med så mange likes for å pressentere 3 stråmenn…

Det er sterkt irrasjonelt å være i mot at noen lykkes, og får til ting.
Ulikheter som sådan er ikke noe problem. Fattigdom er et problem, men ikke at det finnes ulikheter. Og ulikheter vil det være uansett hva slags samfunn man lever i. Alltid.

For at du skal kunne dra opp alle ut av fattigdommen, så krever det at noen blir svært rike først. Selv sosialisten Erik Solheim forstod dette.

Skal man da tenker realistisk og ikke virkelighetsfjernt da.

Det at du stopper noen fra å bli milliardærer, gjør ikke noe med fattigdomsproblemet. Det er irrasjonelt å hevde slikt.

Noen er villige, andre ikke. Og selvsagt slipper de rikeste helt unna helt skal man tro Tone Bergsnes.

De som er villige får betale, de som ikke vil det slipper unna. Det er bare et spørsmål om å ta et valg, virker det som om hun mener. Det skal visstnok også være en stor vilje til å betale for krisepakker til næringslivet. Ja, og dette er sosialdemokratisk politikk. Tanken er at en stor bedrift med mange ansatte, er for stor til å feile. (Eng. Too Big to Fail)

Det betyr at dersom den faktisk feiler vil svært mange mennesker miste jobbene sine. Jeg som liberalist og Tone Bergsnes som sosialist, er helt enige i at private næringslivet ikke skal få slike krisepakker, og at det er mye bedre at bedrifter som er styrt dårlig bør gå konkurs og på sikt bli erstattet, selv om hundre og kanskje tusenvis, eller hundre tusenvis av mennesker midlertidig mister jobbene sine og må gå arbeidsledige en stund.

Når det gjelder Korona, så er det slik at staten har stengt ned hele næringslivet i større perioder, og dette fører til at selv store bedrifter med mange ansatte sliter med å få endene til å møtes. Dersom de ikke får støtte, vil svært mange av disse gå over ende, og mange kastes ut i arbeidsløshet, og vil heller ikke komme inn igjen i arbeidslivet etter at krisen er over. I alle fall ikke med en gang. Jeg er helt enig i at vi skattebetalere ikke skal tvinges til å betale for at private selskaper ikke skal gå over ende. Men at hun som sosialist mener det, under jeg meg litt over, siden disse bedriftene vil bety skatteinntekter etter at krisen er over… Men det virker jo som om hun mener det er valgfritt å betale skatt, så jeg vet ikke…

Jeg er også helt enig i at ingen privat bedrift skal beskyttes mot konkurranse, verken innenfra eller utenfra.

Det er ikke slik at man forstår noe dersom man hevder at tvunget spleiselag er til felleskapets gode. Det er en feilslutning at dersom man tvinger alle til å finansiere tilbudene, slik at de mottar garanterte penger uavhengig av kvaliteten, effektiviteten, prisen og liknende vil føre til et konkurransedyktig, godt tilbud. Uenighetene dreier seg om hvorvidt man ønsker et monopol på tjenestene som mottar penger uansett, eller om man vil la folk velge selv hva de ønsker å bruke pengene på.

Ganske spesielt at hun ser ut til å være ganske alene om å formidle et budskap basert på rasjonell tenkning i denne tråden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s