De rikeste betaler minst skatt

https://forskning.no/okonomi/ssb-forskere-det-er-de-aller-rikeste-som-betaler-minst-skatt-i-norge/1747382

De har ikke kuttet noe i skattene. Grunnen er at utgiftene til staten har økt. Det er utgiftene som gjenspeiler de faktiske forhold. Det de har gjort er å kutte litt på enkelte steder, men så har de tatt det igjen på andre steder. De har altså jukset.

Forøvrig kommer det jo ikke som en bombe at det er de som betaler minst skatt. Det er fordi de ikke tjener penger slik vanlige folk gjør. Med vanlige folk mener jeg vanlige lønnsmottakere. De investerer pengene sine.

La oss nå si at du investerer pengene dine i en nærbutikk. Dersom du får økt skatt, så vil du måtte se på dette som en ekstra kostnad, som må finansieres. Det du gjør er naturligvis å øke prisen på varene i butikken din, slik at du skal få betalt den ekstra kostnaden som staten pålegger deg. Er det da du som betaler skatten, eller er det kundene som betaler den i form av økte priser i butikken din?

Vi kan ta hele næringslivet som helhet for den sakens skyld. Staten pålegger hele næringslivet økt skatt. De svarer da med økte priser på sine varer og tjenester. Betaler de da skatten? Nei, det er meg og deg, vanlige borgere som faktisk tar denne kostnaden, på toppen av momsen, samt at vi blir tvunget til å betale dyrt for å arbeide.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag nettstedet ditt med WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere liker dette: